Lun peanutsauce

4-6 pers

1 lille rødløg
1 fed hvidløg
½-1 rød chili
1 tsk kokosolie
1,5 dl kokosmælk
120 g crunchy peanutbutter
2 spsk agave- eller kokossirup
2 spsk shoyu- eller tamarisoya
2 spsk fish sauce
1-2 spsk limesaft
Topping:
2 fintsnittede forårsløg
½ bundt hk koriander

Snit løg, hvidløg og chili fint. Varm en lille gryde op og tilsæt olie og rist det et par min ved moderat varme uden det bliver brunt.
Tilsæt kokosmælk og peanutbutter og pisk saucen sammen. Tilsæt øvrige ingredienser og simr ved svag varme et par min. Smag til med fish sauce og limesaft og server med fintsnittet forårsløg og hk koriander.

Tips:
Hvis saucen skiller, kan den samles let med en stavblender. 
Hvis saucen er for tyk, kan den justeres med kokosmælk eller lidt vand.