Grøn sauce til fisk

2 pers.

½ spsk smør/margarine
1 lille finthk løg
3/4 dl fiskebouillon
3/4 dl kaffefløde
½ spsk hvedemel
1 æggeblomme
½ dl fintklippet persille, dild eller purløg
1 knsp stødt esdragon
salt og peber
citronsaft

Læg fedtstof i en skål med høj kant og smelt 30 sek ved højeste effekt.
Læg løg i og svits 2 min ved højeste effekt.
Tilsæt bouillon og halvdelen af kaffefløde og kog 1,5 min ved højeste effekt.
Pisk mel blandet med resten af fløden og kog 2 min ved næsthøjeste effekt.
Bland straks æggeblommerne i under kraftig piskning.
Tilsæt krydderurter og esdragon. Smag evt til med salt, peber og citronsaft
Servér den varm til kogt eller stegt fisk, fx Fiskefars til hverdag.

4 pers:
Smelt 45 sek ved højeste effekt.
Svits 3 min ved højeste effekt.
Kog 2,5 min ved højeste effekt.
Kog 4 min ved næsthøjeste effekt.